Lammert DoumaHet is mijn missie bij te dragen aan een samenleving, waarin iedereen zich naar eigen voorkeur kan ontplooien en optimaal tot z’n recht komt. Zo ben ik in 2001/2002 in het kader van de Nederlandse bijdrage aan de VN vredesmissie in Bosnie enkele weken als reservist uitgezonden geweest om lokale ondernemers te begeleiden in de transitie naar een markteconomie, en sinds kort ben ik als mentor verbonden aan ESE Gateway, waarin alumni van Erasmus Universiteit Rotterdam met hun ervaringen studenten begeleiden bij hun studie- en loopbaankeuzes.

Als zelfstandig professional begeleid ik andere professionals, die -net als ikzelf- autonoom en onafhankelijk, op hun geheel eigen(zinnige) wijze en met plezier en overtuiging hun vak willen uitoefenen, bij het voeren van een financieel gezonde bedrijfsvoering.

Ik heb Bedrijfseconomie, accentrichting Bestuurlijke Informatiekunde, gestudeerd aan Erasmus Universiteit Rotterdam, en ben tevens ruim 4 jaar student-assistent Boekhouden en Financiele Rekenkunde geweest. Uiteraard houd ik ook nu mijn kennis van de steeds veranderende wet- en regelgeving nog steeds op peil door middel van studiedagen, vakliteratuur en zelfstudie.

Na mijn studie ben ik gedurende 18 jaar in diverse functies, waaronder Hoofd Boekhouding, Manager Planning & Control en Financieel Directeur, in dienst geweest bij de Nederlandse vestiging van de Amerikaanse multinational Pfizer, en heb daarbij veel ervaring opgedaan in:

  • het opstellen van ondernemingsplannen en budgetten;
  • het implementeren van boekhoudpakketten en ERP software;
  • het inrichten en integreren van administratieve processen en systemen (na een fusie).

Daarnaast ben ik een aantal jaren bestuurslid van Stichting Pensioenfonds Pfizer geweest.

Per 1 januari 2008 ben ik voor mezelf begonnen, waarbij ik in eerste instantie opdrachten voor (het pensioenfonds van) mijn ex-werkgever heb vervuld, maar inmiddels hebben ook nieuwe klanten de weg naar Lammert Douma administratie en advies gevonden.